Sunday, December 18, 2016

გუფთა ცხარე სოუსით


გუფთა:
1 სუფრის კოვზი ნიორი, დაჭრილი
1 სუფრის chives, დაჭრილი
1 ჩაის კოვზი ოხრახუში, დაჭრილი
1/2 ჩაის კოვზი ცხარე წიწაკა
2 კვერცხის ცილა
¼ ჭიქა დაფხვნილი ორცხობილა (სუხარი)
1.5 კგ ქათმის მკერდის
სოუსი:
½ ჭიქა მსუბუქი სოიოს სოუსი
¼ ჭიქა ქინძის ფოთლები
¼ ჭიქა რეჰანის ფოთლები
¼ ჭიქა პიტნის ფოთლები
1 სუფრის კოვზი ნიორი, დაჭრილი
1 ლიმნის წვენი
____________________________________________________________________________________
1. შეურიეთ ერთად ყველა ინგრედიენტი გარდა ფარშის და დაფხვნილი ორცხობილის.
2. დაამატეთ ფარში და დაფხვნილი ორცხობილა ნარევში და ნაზად აურიეთ. დატოვეთ მაცივარში 20-30 წუთი.
3. გააკეთეთ ხორცის ბურთები. რჩევა შეფ მზარეულისგან: ისე რომ არ იყოს გოლფის ბურთზე დიდი
4. მოამზადეთ სოუსი. განათავსეთ ინგრედიენტები ბლენდერში და კარგათ აურიეთ.
5. ტაფაზე დაასხით 4 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი და გაათბეთ. შეწვით გუფთა სანამ არ მიიღებს ოქროსფერს ყველა მხრიდან.
6. ამოიღეთ გუფთა ტაფიდან და განათავსეთ ცეცხლგამძლე პან-ში, შედგით 180 ° C  გაცხელებულ ღუმელში 8-10 წუთით.
7. მას შემდეგ, რაც გუფთა იქნება მზად, ამოიღეთ  ღუმელიდან და მოათავსეთ  სოუსით ნახევრად სავსე თასში. მიირთვით დაუყოვნებლივ და ისიამოვნეთ.

No comments:

Post a Comment