Sunday, December 25, 2016

საფანელში შემწვარი ყაბაყი




1 ც ყაბაყი
2 ც კვერცხი
100 გრ საფანელი
მარილი, პაპრიკა და კურკუმი
მცენარეული ზეთი

პირველ რიგში ავიღოთ ყაბაყი და კარგათ გავრეცხოთ.შემდეგ  დავჭრათ წვრილ ჯოხებათ 7-9 სმ სიგრძეს. მოვამზადოთ საფანელი. თასში ჩავყაროთ საფანელი და დავუმატოთ პაპრიკა და კურკუმი. ამ სანელებლების მეშვეობით საფანელი მიიღებს უფრო ნათელ ფერს. შემდეგ სხვა თასში ავთქვიფოთ 2 კვერცხი და დავუმატოთ მარილი.
შემდეგ ავიღოთ ტაფა და მასში გავაცხელოთ ზეთიავიღოთ უკვე დაჭრილი ყაბაყის ჯოხები ამოვლებულ ჩხირებს მოვაშოროთ ზედმეტი საფანელი(ხელის მარტივი მოძრაობით ზემოთ და ქვვემოთ). ამის შემდეგ ავიღოთ ჩხირები დადავაწყოთ გაცხელებულ ტაფაზეშევწვათ იმდენ ხანს სანამ არ მივიღებთ ოქროსფერს ჩხირებსშემწვარი ყაბაყი გადავდოთ თეფშზე რომელზეც იქნება წინასწარ დაფენილი მშრალი სალფეტკი რომ ჩხირების დაწყობის შემდეგ.მოხდეს ზედმეტი ცხიმის გაწოვა შემწვარი ჩხირებისგან. ამის შემდეგ გადავდოთ იმ თეფშზე რომლითაც გეგმავთ სუფრაზე მიტანას. ჩხირები მიირთვით ცხელი.კეტჩუპთან,არაჟანთან და ნივრის სოუსთან ერთად.
ასევე შეგიძლიათ როდესაც ჩხირები იქნება მზად მოაყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიორი.
გემრიელად მიირთვით!!

No comments:

Post a Comment