Thursday, December 22, 2016

ბლინების ცომის მომზადების წესი რძეზე



500 მლ რძე
2 ც კვერცხი
2 ს/კ მცენარეული ზეთი
1 ს/კ შაქარი
მარილი

თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და დავამატოთ შაქარი და მარილი. შაქარი დავამატოთ იმ შემთხვევაშიც კი, თუ გამოიყენებთ ტკბილ შიგთავს. შემდეგ დავამატოთ რძე და კარგათ მოვურიოთ. აუცილებლათ გავფილტროთ  ფქვილი, რადგან არ ქონდეს ბურთულები რომ მივიღოთ ჰაეროვანი და ნაზი სტრუკტურა. თხელი ბლინები რომ მივიღოთ, ფქვილი დავამატოთ ეტაპობრივად და თან მოვურიოთ ხშირად. მზა ცომის კონსისტენცია უნდა იყოს როგორც თხევადი არაჯანი. დავამატოთ მცენარეული ზეთი და კვლავ ავურიოთ.
შემდეგ ავიღოთ ტაფა და კარგათ გავაცხელოთ. ავიღოთ ჩამჩა ავავსოთ 2/3 -ით ცომით და სწრაფად დავასხათ ტაფაზე. გამოვაცხოთ 2-3 წუთი თითო მხარე. გადმოვიღოთ ბლინები თეფშზე და წავუსვათ კარაქი.
გემრიელად მიირთვით!!

No comments:

Post a Comment