Tuesday, December 20, 2016

გამომცხვარი ქათმის ფრთების



500-600 გრ ქათმის ფრთები
3 ს/კ თაფლი
150-200 გრ კარაქი
პილპიმი და მარილი
2-3 კბილი ნიორი
1 ჩ/კ მშრალი წითელი ცხარე წიწაკა
½ გაწურული ლიმონი (ან მთლიანი)

დავადნოთ კარაქი მიკროტალღურ ღუმელში ან ორტქლზე. დავუმატოთ თაფლი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, მარილი, წიწაკა და ახლად გაწურული ნახევარი ლიმონი.
ეს ყველაფერი კარგათ ავურიოთ მანამ, სანამ თაფლი არ გახდება ერთიანი. შემდეგ ჩავდოთ ქათმის ფრთები, გავაკეთოთ მარინადი. გავაჩეროთ 20-30 წუთი.
გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე, ტაფაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და დაალაგეთ ქათმის ფრტები. გავაჩეროთ დაახლოებით 20-25 წუთი. როცა შეიწვება ერთ მხარეს, გადავატრიალოთ და გამოვაცხოთ კიდე 10-15 წუთი. როცა ფრთები მიიღებენ ოქროსფერს და ხრაშუნა ზედაპირს გამოიღეთ ღუმელიდან.  

No comments:

Post a Comment