Friday, December 23, 2016

ჩემი საყვარელი რეცეპტი შემწვარი ქათამი



1.5-2 კგ ქათამი (წიწილა)
2 ჩაის კოვზი  სვანური მარილი
100 გრამი კარაქი
100 გრ მდოგვი დიჟონი
1 სუფრის კოვზი მარილი
1 ჩაის კოვზი ბაზილიკი

1. გავაცხელოთ ღუმელი 180 ° C -მდე. კარგათ გავრეცხოთ ქათამი  და გავამშრალოთ იგი ქაღალდის პირსახოცით, შიგნიდან და გარედან. ქათამს შიგნიდან წაუსვათ სვანური მარილი.
2. წაუსვით მარილი ქათამზე ისე, რომ იქონიოს თანაბარი საფარი, რის შედეგადაც ქათამი მიიღებს, მარილიან, არომატულ კანს(დაახლოებით 1 სუფრის კოვზი). მოაყარეთ პილპილი გემოვნებით.
3. შემდეგ წაუსვით კარაქი. მოათავსეთ ქათამი ქვაბში  შედგით ღუმელში. გააჩერეთ 50-60 წუთი. ამოიღეთ ქათამი ღუმელიდან, დაასხით მისი წვენი, დააყარეთ ბაზილიკი და დატოვეთ 15 წუთი.
დაჭერით ქათამი და მიირთვით მდოგვთან ერთად. მე გირჩევთ. მზარეული გირჩევთ, რომ მიირთვათ დანა-ჩანგლის გარეშე.კერძი ასე უფრო გემრიელი ხდება.

No comments:

Post a Comment