Monday, December 19, 2016

ღუმელში გამომცხვარი ბადრიჯანი ყველით და პომიდორით



4ც ბადრიჯანი
5ც პომიდორი
4-5 კბილი ნიორი
150 გრ ყველი (მოცარელა ან სულგუნი)
მარილი, პილპილი გემოვნებით
2 ს/კ მცენარეული ზეთი
1 კონა ნიახური

კარგათ გავრეცხოთ ბადრიჯანი და გავჭრათ სიგრძეზე 4-5 ნაწილად ოღონდ ბოლომდე არა. გადავდოთ ბადრიჯანი გვერძდით 10-20 წუთით.
დავჭრათ პომიდორი და ყველი. შემდეგ დავალაგოთ ბადრიჯანი გამოსაცხობ ფორმაში და წავუსვათ ზეთი როგორც ფორმას ასევე ბადრიჯანს. გაჭრილ ადგილებში დავალაგოთ კუბიკებათ დაჭრილი ყველი და რგოლებათ დაჭრილი პომიდორი, მწვანილი და წვრილად დაჭრილი ნიორი. გავათბობ ღუმელი 180-200 გრადუსამდე და გამოვაცხოთ ბადრიჯანი დაახლოებით 20-25 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!

No comments:

Post a Comment