Monday, December 26, 2016

ქათამი მდოგვით ტომატის სოუზში (ჩახოხბილი)



4 პერსონაზე.
3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.
4 დიდი ქათმის ბარკალი.
მარილი და პილპილი.
1 საშუალო ხახვი, დაჭრილი.
1 წითელი წიწაკა, გასუფთავებული და სქლად დაჭრილი.
1 დიდი კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი.
4 სუფრის კოვზი ყვითელი მდოგვი.
2 ჭიქა დაჭრილი პომიდორი (ახალი ან დაკონსერვებული)

გავაცხელოთ ზეთი ქვაბში კარგათ დახურული თავსახურით საშუალო ცეცხლზე. ბარკლებს დავაყაროთ მარილი და პილპილი და მოვათავსოთ ქვაბში, შევწვათ ბარკლები ყველა მხრიდან, ვწვათ დაახლოებით 5 წუთი. გადმოიღეთქათმის ბარკლები სუფთა თეფშზე და გადადეთ გვერძე.
დაამატეთ ხახვი და წიწაკა ქვაბში და შეწვით სანამ არ დარბილდება, დაახლოებით 3 წუთი. დაამატეთ ნიორი და ამზადეთ კიდე ერთი წუთი. შეურიეთ მდოგვი და გააჩერეთ კიდე ერთი წუთი. დაუმატეთ პომიდორი და ორი კოვზიმარილი, შემდეგ დაამატეთ ქათმის ბარკლები ისევ ქვაბში.
აადუღეთ სოუზი, და შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს. მჭიდროდ დააფარეთ ტავსახური და ხარშეთ სანამ ქათამი არ გახდება ძალიან ნაზი, 30-40 წუთი. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მიირთვით ბრინჯთან ერთად.

No comments:

Post a Comment